TOEFL sınavı nedir? Nasıl hazırlanır?

Kariyer hayatımız boyunca girdiğimiz pek çok sınavdan biri TOEFL sınavıdır. TOEFL sınavının açılımı “Test of English as a foreign language”dir. Dünyada da çok kabul gören TOEFL sınavı, yabancı dil yeterliliğini belgeleyen bir sınav türüdür. Yurt dışında öğrenimlerine devam edecek olan kişiler TOEFL sınavı ile İngilizce bilgilerini kanıtlamaları gerekir. Ülkemizde de pek çok kurum İngilizce yeterliliğinin ölçülmesi için TOEFL sınavı istiyor. TOEFL sınavı sadece yurt dışında yapılacak öğrenimler için değil kariyer yaşantısında da istenen en önemli sınav türlerinden biridir aynı zamanda. TOEFL sınavı toplamda 4 bölümden oluşur. Önce okuma test edilir ardından yazma, dinleme ve konuşma gelir. Tüm bu 4 seviyeyi de en iyi şekilde başarırsanız TOEFL sınavını hakkıyla geçmiş olursunuz. Her bir dilin kendi içinde farklı prensipleri vardır. Örneğin Almanca ağırlıklı olarak yazıldığı gibi okunur ancak İngilizce’de kelimeler farklı okunur. Yazması, okuması, anlaması ve dinlemesi her bir dil için kolay değildir. Bu nedenle TOEFL sınavı zor mu sorusu oldukça dilde dolaşır. Sınavın zorluk derecesi elbette İngilizce bilginize göre değişiklik gösterecektir. TOEFL sınavına hazırlanmak başlı başına bir disiplin işidir. Öncelikle iyi bir planlamaya ihtiyaç vardır. Yabancı yayınları takip etmek, daha önce çıkmış TOEFL sınavı sorularını incelemek ve beraberinde yabancı kaynaklardan bir hayli çalışmak gerekir.

TOEFL sınavı nedir?

TOEFL sınavı ne demek kısaca tanımlayalım. TOEFL sınavı ilk olarak 1960’lı yıllarda yabancı dil İngilizce sınavı olarak düzenlenmeye başladı. Önceleri Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yapabilmek için gereken bir sınavdı. TOEFL sınavını geçenler Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yapabiliyorlardı. Günümüzde ise TOEFL sınavı Amerika sınırlarını aştı ve artık günümüzde çok sayıda üniversite ve kurum tarafından da talep ediliyor. TOEFL sınav ücreti, ülkeye göre değişik rakamlarda olabilir. TOEFL sınavında en yüksek puan 120 puan olarak hesaplanır.

TOEFL’a nasıl hazırlanmalı?

Dünya genelindeki sınavlardan biri olan TOEFL sınavı, zor sınavlardan biridir ancak düzenli bir çalışma sistemiyle üstesinden gelinebilir. Bu noktada yapılması gereken ilk şey bir çalışma planı oluşturmaktır. Sınava hazırlık aşamasında pek çok yeni kelime girecek hayatınıza. Bu kelimeleri her gün yenilerini ekleyerek tekrarlamanız faydalı olacaktır. Ne kadar çok kelime bilirseniz o kadar çok sınavda şansınız yükselecektir. Daha önce çıkan TOEFL sınav sorularına göz atarak önemli bir ilerleme kaydedebilirsiniz çünkü bu sorular size ışık tutacaktır. İnternet araştırmaları yapmak bu dönemde en büyük şanslarımızdan biri. İnternetten artık pek çok bilgiye tek tık ile ulaşabiliyoruz. İnternet dünyasının dipsiz kuyusunda aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Alıştırmalar, araştırmalar, kelime ezberleri ve geçmişe yönelik soruların detaylı incelemesi ile TOEFL sınavında başarı elde edilebilir. Burada en önemli nokta, yazımızın başında da söylediğimiz gibi planlı bir çalışma prensibi oluşturmaktır. İnternet üzerinde TOEFL sınavı örneği ya da TOEFL sınavında çıkmış soruları rahatça bulabilirsiniz.

TOEFL sınavına kayıt nasıl yaptırılır?

TOEFL sınavına internet üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz. Kredi kartı ile ödeme gerçekleştirebilirsiniz. TOEFL sınavı ücreti daha önce de söylediğimiz gibi ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Sınav tarihinden en az 7 gün önceden kayıt yapmanız gerekir. Eğer kaydınızı elektronik posta aracılığı ile yapıyorsanız bu durumda tüm bilgilerin eksiksiz olarak girildiğine emin olmanız gerekir. Formu sınav tarihinden en az 4 hafta öncesinde göndermiş olmanız gerekir. TOEFL sınavına girerken yanınızda bulunması gereken bazı evraklar vardır. Öncelik elbette kimlik kartı, ehliyet ya da pasaport gibi bir kimlik bilginizdir. Katılım belgenizin aslı gereklidir, fotokopi kabul edilmez. Katılımcının fotoğrafı ile belgedeki fotoğraf birbirine benzemelidir yani yakın zamanda çektirdiğiniz bir fotoğrafı kullanmanız gerekir.

También te puede interesar

¿Quieres saber cómo será el futuro del empleo?

Suscríbete a nuestro blog y mantén tu CV y tus capacidades profesionales al día, para afrontar los retos del futuro.